Vakantie in Zuidelijk Afrika: voor ieder wat wils

Een vakantie in Zuidelijk Afrika kent een zeer grote diversiteit. Uiteraard zijn ook hier de wildparken een belangrijk onderdeel. Maar er zijn ook Walvissen, Watervallen, en Woestijnen.


De term Zuidelijk Afrika is enigszins verwarrend, omdat ook Zuid Afrika hiertoe behoort. Maar het omvat ook Namibië, Botswana, Mozambique, Zambia en Zimbabwe. En natuurlijk de kleinere landen Lesotho en Swaziland.

Behalve de wildparken staan de nabije oceanen garant voor een deel van de diversiteit. Walvissen, pinguins, haaien, en zeerobben zijn vanaf het strand of vanuit de boot te bezichtigen. Vooral natuurlijk in Zuid Afrika in de buurt van Kaapstad, maar ook in Namibië in de Walvis Baai, en bij Mozambique.

Maar er is meer te vinden. De culturele diversiteit van Zoeloes tot Himba's, de fantastische Okavanga delta in Botswana, en de magnifieke Watervallen van Victoria Falls, te bezichtingen vanuit Zambia of Zimbabwe.

Namibië

Zoek je een bestemming off the beaten track in Afrika, dan is Namibië je ideale bestemming. Ruige landschappen, dorre maar interessante woestijnen met de beroemde rode zandduinen, en verlaten wildparken. Genoeg om te ontdekken. Lees meer over een vakantie in Namibië

Mozambique

Bijna twintig jaar na de burgeroorlog kruipt Mozambique uit haar dal. De wildparken bevatten weer wild, de mensen hebben weer perspectief, en de koraalriffen langs de kust zijn nog even mooi als altijd. Lees meer over een vakantie in Mozambique

Zuid Afrika

Een vakantie in Zuid Afrika biedt meer variatie dan de meeste andere landen in Afrika.

Naast de wildparken en Afrikaanse cultuur in het Noorden biedt de kaapregio in het zuiden een westerse cultuur en een uniek zeeleven. Lees meer over een vakantie in Zuid Afrika

Botswana

Botswana is het meest onderschatten vakantieland in zuidelijk Afrika. Het heeft geen grote stad en vliegveld, en daarom gaan de meeste toeristen richting Zuid-Afrika. Maar daarmee missen ze de unieke Okavango Delta, de diversiteit in Chobe National Park, en de bosjesmannen in de Kalahari woestijn. Lees meer over een vakantie in Botswana

Zambia

Zambia wordt nog door weinig toeristen bezocht, vooral omdat de infrastructuur nog wat te wensen overlaat. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, en Zambia is juist hierdoor gespecialiseerd in de wandelsafari.

Maar ook voor prachtige wildparken, vissen op de grote meren, en natuurlijk de unieke Victoria Watervallen moet je je vakantie in Zambia vieren.

Malawi

Malawi is een arm, maar erg vriendelijk land. Vanwege het grote Lake Malawi kun je hier heerlijk relaxen. Maar er is ook veel te zien en te doen in de wildparken en in de hooglanden.

Een vakantie in Malawi staat dus garant voor een relaxte diversiteit.

In Zuidelijk Afrika is veel te ontdekken voor iedereen. Zij die gehecht zijn aan een westerse levensstijl kunnen proeven wat het heeft te bieden in Zuid Afrika. Zij die verder van de gebaande paden willen afwijken waaieren uit naar één van de andere landen.