Wil je op safari, maar niet constant in een auto zitten?

Ontdek Kenya organiseert alternatieve safari's

Kenia staat synoniem voor safari. Voor het zien van het groot wild in de Afrikaanse savanne moet je hier zijn. En de trektocht van de gnoes over de Mara-rivier is al helemaal uniek.

Allemaal prachtig om zien. Maar als je één of meer weken constant in de wagen zit dan wordt dat een eentonige en vermoeiende bedoening. Duizenden toeristen kunnen dit beamen.

Wat de meeste mensen niet weten is dat het ook anders kan.

Verschillende activiteiten in Kenia


Ontdek Kenya heeft zich gespecialiseerd in alternatieve reizen in Kenia, voor de actieve reiziger.

Maar actief wil niet zeggen dat een gebrek aan comfort. Bij de vele andere aanbieders ben je aangewezen op kleine tentjes en veel ongemakken. Zo niet bij Ontdek Kenya.

De activiteiten? Wandelen, vogelen, fotograferen, Mount Kenya trekkings en uiteraard safari's, maar dan anders.

Lees de ervaringen van Sabine van Montfort die met haar gezin een onvergetelijke reis bij Ontdek Kenya boekte.

Lokale kennis van zaken


Peter en Anne Huysman, eigenaars van Ontdek Kenya organiseren sinds 1996 unieke, actieve vakanties. Zij richten zich op actieve reizigers die het land niet willen zien door het raampje van een minibus.

Ze wonen en werken in Kenia. Dit zorgt ervoor dat ze alle reizen op de voet kunnen volgen.

Vaak zijn ze uithuizig voor onderzoek naar de beste natuurgebieden voor de reizen. Maar ook voor het zien van de beste persoonlijke hotels, lodges en tentenkampen.

Peter en Anne houden het op Kenia en Kenia alleen. Dit is het land dat ze het beste kennen en ze bieden geen reizen aan die ze zelf niet hebben gedaan.

Maak kennis met deze levensstijl


De aangeboden reizen zijn een weerspiegeling van een levensstijl. Peter en Anne houden van het wild en de natuur in het algemeen, van wandelen en van vogelkijken, maar dat enkel en alleen als:


  • ze genoeg tijd kunnen spenderen op één plaats, ver weg van het massatoerisme.

  • de activiteiten veilig zijn.

  • er na de activiteit van de dag kan worden genoten. Een comfortabele accommodatie in een lodge of tentenkamp met goeie kwaliteit van maaltijden en service.

  • iedereen in alle rust kan genieten van de natuur. Het is niet het aantal gescoorde leeuwen en neushoorns dat telt, wel de manier waarop ze gezien worden. Als die gedeeld moeten worden met 10 andere minibusjes, is het beter op zoek te gaan naar één van de 1080 kleurrijke vogelsoorten die het land rijk is.

  • ze in contact komen met de plaatselijke bevolking, zonder dat het een commerciële bedoening wordt.Ontdek Kenya staat voor actieve safari vakanties, in een gemoedelijke sfeer. Geen haast, geen gehol achter de massa, maar wel de optimale beleving van een safari.

Zie voor een voorbeeld van de reizen van Ontdek Kenya

De 10-daagse wandelreis of

De 8-daagse Jeepsafari.

Of gebruik het formulier op die pagina's om je specifieke vragen en wensen aan Ontdek Kenya te stellen.

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Afrika reizen.