Op Vakantie naar West Afrika, regenwoud en kleurrijke volkeren

Het beeld van West Afrika is er één van kleurrijke volken, bossen, en de oorsprong van de slavernij. Dat niet overal meer regenwoud te vinden is doet niets af aan deze interessante vakantiebestemming.


Het huidige West Afrika is opgedeeld in vele kleine en grotere landen. In een flink aantal van die landen heeft een burgeroorlog gewoed, of is die nog aan de gang. Niet goed voor de toeristenindustrie, dus laten we ons concentreren op de veilige gebieden.

Mali

Een zeer bijzondere bestemming in deze omgeving vormt Mali. Het fascinerende Dogon volk, de volledig uit leem opgetrokken moskee in Djenné, en de beroemde stad Timboektoe staan garant voor een bijzondere ervaring. Lees meer over een Vakantie in Mali.

Ghana

Ghana is de beste bestemming indien je nog op zoek bent naar het regenwoud. Maar er zijn ook lange stranden, en de bruisende stad Accra. Lees meer over een Vakantie in Ghana.

Benin en Togo

Benin en Togo hebben een rijke cultuur, gedomineerd door de Voodoo. Ook hier is het landschap, inclusief enkele wildparken zeer de moeite waard.

Senegal en Gambia

Wat meer noordelijker maakt het groen meer en meer plaats voor dor gras en bruin-rode aarde. De lemen hutjes kenmerken het landschap in Senegal. Gambia, gelegen langs de gelijknamige rivier, brengt hier wat groene afwisseling in.Lees meer over een Vakantie in Senegal.


West Afrika is in vele aspecten een bijzondere bestemming. Ieder land heeft zijn eigen karakter, maar kleurrijk en traditioneel zijn ze allemaal.