10-daagse Wandelreis Kenia

Voor de safari-liefhebber die niet continu in de auto wil zitten

Wandelen rond het crater lake
Wandelen rond het crater lake

Deze wandelreis in Kenia biedt alles waar de echte safari-liefhebber naar op zoek is. En toch hoef je daarvoor niet continu in de auto te zitten.

Ontdek Kenya is gespecialiseerd in alternatieve safari's. Zij vermijden het massa-toerisme, en zorgen ervoor dat je een safari niet alleen door een autoruit hoeft te beleven.

Speciaal voor bezoekers van Vakantie-in-Afrika.com biedt Ontdek Kenya deze 10-daagse wandelreis voor een bijzondere prijs.

De Grote Slenk-Vallei en Masai Mara

Op deze avontuurlijke reis doe je enkele van de mooiste gebieden van Kenia aan: de Grote Slenkvallei (= de Rift Valley) en de Masai Mara.

In verschillende gebieden in de Grote Slenk-vallei kan je veel wild zien zonder in aanraking te komen met het massatoerisme.

We bezoeken hier het Crater Lake, Crescent Island in Lake Naivasha, Hell's Gate National Park en Lake Elementaita. Hier kunnen we heerlijk wandelen en vele dieren van dichtbij bekijken.

In de auto voor het grotere wild

Om ook groter wild te zien doen we een safari in het Lake Nakuru National Park. Uiteraard zien we hier het roze meer vol met flamingo's. Maar in de graslanden vinden we ook de witte neushoorn en buffels. En in de bossen rond het meer de zwarte neushoorn.

Olifanten in de Masai Mara
Olifanten in de Masai Mara

Een rondreis door Kenia zonder Masai Mara kan eigenlijk niet. Vandaar dat we daar ook een safari doen. Hier komen we vrijwel zeker olifanten en leeuwen tegen. En met wat geluk misschien ook (jacht)luipaarden, hyena's of andere roofdieren.

In het juiste seizoen zien we misschien ook de trektocht van de gnoe's over de Mara-rivier, een spektakel dat iedereen bijblijft.

Wandelen doen we ook in de Masai Mara, maar dan wel buiten de parkgrenzen. We worden daarbij vergezeld van een Masai-krijger.

Direct door naar het aanvraagformulier.

De gedetailleerde reisbeschrijving:

Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven rijden we naar de Nairobi Safari Club of een soortgelijk hotel in Nairobi.

Dag 2: Crescent Island. Lake Naivasha Sawela Lodge

Dicht bij het wild tijdens deze wandelreis
Dicht bij het wild tijdens deze wandelreis

Rond 8.30 u rijden we in de richting van de Rift Valley (= de grote slenkvallei) via de Nairobi - Nakuru weg. Deze weg loopt parallel met de breuklijn van de Rift Valley.

Na 35 km verlaten we deze weg en zakken we af in de Rift Valley. Vanaf een uitzichtpunt kunnen we de route die we de volgende dagen zullen volgen overzien.

We begeven ons richting Lake Naivasha, één van de twee zoetwatermeren in de Rift Valley.

We verblijven voor drie nachten in de Lake Naivasha Sawela Lodge. Deze vrij nieuwe lodge is gelegen langs het Naivasha-meer en heeft een mooie tuin met tal van gele koortsbomen (een soort acacia's). De rust, luxueuze kamers en culinair hoogstaande maaltijden maken van deze lodge een unicum.

Na de lunch gaan we naar het Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha op slechts enkele minuten rijden van de lodge. vDit schiereiland, eigenlijk een ingevallen rand van een oude krater, heeft heel wat te bieden: giraffes, gnoe's, gazelles, zebra's en tal van vogels. In het meer zie je vaak nijlpaarden opduiken.

De wandeling is nagenoeg vlak en biedt mooie panaroma's over het Naivasha-meer en omliggende bergen. We houden het vandaag op een lichte wandeling, om de vermoeidheid van de vlucht kwijt te raken.

Dag 3: Avontuurlijke reis in Hell's Gate National Park. Lake Naivasha Sawela Lodge

In Hell's Gate kan je wandelen temidden van het wild. Je vindt er giraffes, zebra's, wrattenzwijnen, struisvogels, bavianen en een aantal soorten gazelles.

We wandelen eerst 9 km door een typisch Afrikaans savannelandschap begrensd door steile rotswanden. We vinden de giraffes tussen de vele kamfer- en acaciastruiken. Dit is voor hen de voedselbron bij uitstek.

We gebruiken onze picknick (voorzien door ons hotel) op een uitzichtpunt over de canyon en de Central Tower. Dit is een steile rots die het overblijfsel is van wat ooit een vulkaan was.

In de namiddag zakken we af in de canyon waar we een aantal warmwaterbronnen vinden. Nu komen we aan het spectaculairste gedeelte van de dag.

Een doodlopende zijtak van de canyon is nauwelijks breder dan een pad maar wel heel diep. Even achterom blikken biedt ons de kans om de Central Tower in het verlengde van de smalle canyon te zien, een ideaal beeld voor fotoliefhebbers.

Van de Rangers Post rijden we terug naar de Lake Naivasha Sawela Lodge.

Dag 4: Crater Lake. Lake Naivasha Sawela Lodge

Voor vandaag staat een dagwandeling in Crater Lake op het programma. Een transfer van een uurtje brengt ons tot aan de parkingang, van waar we de wandeling beginnen.

We verkennen eerst het omliggende wildgebied en daarna de krater. In Crater Lake vind je het volgende wild: giraffes, franjeapen, zorilla's, aardvarkens, luipaarden, hyena's en tal van antilopes.

Crater Lake is ook een hemel op aarde voor vogelliefhebbers. Vanuit de bar van de het plaatselijke tentenkamp kan je reeds tientallen vogelsoorten observeren.

Dag 5: Bezoek aan het Nakuru National Park. Sunbird Lodge, Lake Elementaita

Kaapse buffel in Nakuru
Kaapse buffel in Nakuru

Het nabijgelegen Nakuru National Park is het oudste park van Kenya. Het is niet alleen bekend vanwege zijn duizenden flamingo's. maar ook voor de grote kuddes buffels, tientallen witte neushoorns en katachtigen. We denken hier vooral aan het luipaard en de leeuw.

Van de 'big five' ontbreekt alleen de olifant, die we dan weer veelvuldig zullen zien in Masai Mara.

We doen een stevige safari door het park gevolgd door een lunch in de Lake Nakuru Lodge, gelegen in het hartje van het park.

In de namiddag doen we een korte verplaatsing tot aan de Sunbird Lodge waar we 2 keer zullen overnachten.

Dag 6: Lake Elementaita. Sunbird Lodge

Uitzicht over Lake Elementaita
Uitzicht over Lake Elementaita

Dit meer is minder bekend dan Lake Nakuru. Maar het is van grote landschappelijke waarde.

We zakken af tot aan de oever van het zoutmeer van waar we ons in de richting van de warmwaterbronnen begeven. We wandelen grotendeels in een open savanne-landschap en stoppen af en toe voor een babbeltje met een Masai herder.

Het panorama vanaf de zacht hellende heuvels is adembenemend. Na de wandeling (van ongeveer vier uur) keren we terug tot aan de lodge voor het middagmaal.

Dag 7: Naar Masai Mara. Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.

Onze avontuurlijke reis gaat verder richting Masai Mara: het bekendste natuurreservaat van Kenya. Olifanten, buffels, hiena's, leeuwen, (jacht)luipaarden, gnoe's, zebra's en vele soorten gazelles... te veel om op te noemen.

De Masai Mara is wereldvermaard voor z'n safari's, en dat is dan ook wat we de volgende dagen gaan doen.

Op de weg naar het park rijden we door Narok, een typisch Masai-stadje. Nog voor het bereiken van Masai Mara komen we reeds vele soorten wild tegen. Het vee van de Masai's en grote kuddes gnoe's grazen vredig naast elkaar in de uitgestrekte vlaktes.

We komen op tijd aan in het tentenkamp voor de lunch. Na ons ontspannen te hebben aan het zwembad doen we een avondsafari door het park.

Dag 8+9: Avontuurlijke reis in Masai Mara. Mara Leisure of Ashnil Mara tentenkamp.

Leeuw en leeuwin in de Masai Mara
Leeuw en leeuwin in de Masai Mara

We trekken de hele dag uit voor safari's in de Masai Mara. Op dag 8 wandelen we tot aan een Masai manyatta (=omheining). Daarna doen we nog een laatste safari door het park tot kort voor het vallen van de avond.

Op dag 9 onderbreken we het rijden met een optionele wandeling in een nog ongerept gebied even buiten het park.

Dag 10: Kiambethu theeplantage + terug naar de luchthaven

Vandaag keren we terug richting Limuru waar we op tijd aankomen voor een late lunch op de Kiambethu theeplantage.

De eigenaars van het huis vertellen over het groeien, verwerken en verhandelen van de thee.

In de namiddag is er nog even tijd om te wandelen in de theeplantage en in een klein stukje nog ongerept tropisch bos.

Daarna is het jammer genoeg tijd om terug te keren naar de luchthaven waar we afscheid nemen.

Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.

Speciale Aanbieding voor Bezoekers van Vakantie in Afrika

Ontdek Kenya biedt deze compleet verzorgde reis speciaal voor bezoekers van Vakantie in Afrika voor de speciale prijs van € 2195,- !!*

* Tarief voor volwassene bij een groep van 6 personen. Het tarief is inclusief alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen. Niet inbegrepen zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

De tarieven kunnen verschillen door een afwijkende groepsgrootte. Bovendien biedt Ontdek Kenya ook maatwerk. Maar Ontdek Kenia biedt ook andere reizen aan.

  • Reist u liever in een kleinere groep?
  • Heeft u een eigen gezelschap?
  • Wilt u specifieke aanpassingen?

Alles is mogelijk. Gebruik onderstaand formulier voor meer informatie. Het verzekert u ook van de speciale deal die u als bezoeker van Vakantie met Kinderen bij Ontdek Kenia krijgt.

Na het versturen van het formulier krijgt u direct meer informatie over Ontdek Kenya. Uw specifieke vragen worden daarna zo spoedig mogelijk beantwoord.

Meer Informatie?
Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen
Uw Naam*
E-mail adres*
Aantal personen*
Gewenste vertrek- en aankomstdatum*
Specifieke vraag

Vul het woord in dat hieronder staat