De Big Seven op Vakantie in Zuid Afrika

Het strand bij Durban
Het strand bij Durban

Een vakantie in Zuid Afrika biedt meer variatie dan de meeste andere landen in Afrika.

Naast de wildparken en Afrikaanse cultuur in het Noorden biedt de kaapregio in het zuiden een westerse cultuur en een uniek zeeleven.

Maar er is meer: malariavrije wildparken, walvissen, haaien, en pinguins, een ruige kustlijn, de tuinroute, en ga zo maar door.

Heb je haast? Klik dan direct hier voor het Reisaanbod in Zuid Afrika

Het Krugerpark, en andere wildparken

Als meest bekende en grote wildpark in Afrika geldt Kruger National Park als de belangrijkste toeristische trekpleister van Zuid Afrika. Op verschillende plaatsen kan toegang tot het Krugerpark worden verkregen, en er is een grote varieteit in accommodaties, tours en gidsen te boeken.

Maar er zijn veel meer wildparken in Zuid Afrika, zoals Hluhluwe-Umfolozi en het waterrijke St Lucia, oftewel iSimangaliso Wetland Park.

Maar kijk vooral ook eens op ons overzicht van safari mogelijkheden in Zuid Afrika.

Pretoria, de paarse stad

Een paarse straat in Pretoria
Een paarse straat in Pretoria

Vanaf de luchthaven van Johannesburg is Pretoria even gemakkelijk te bereiken als Johannesburg zelf.

Hoewel Johannesburg een slecht imago heeft, is een bezoek aan deze stad zeker interessant.

Maar Pretoria, tegenwoordig officieel Tswane geheten, ademt een veel ontspanner sfeer, en biedt een goede start voor een vakantie in Zuid Afrika.

Vooral in September en Oktober geeft de stad vanwege de in bloei staande Jaracanda bomen een mooie paarse aanblik. Maar ook in de rest van het jaar kan je genieten van de mooie parken, met name bij de Union Building.

Kaapstad en de Tafelberg

Kaapstad en de Tafelberg bij avond
Kaapstad en de Tafelberg bij avond

Helemaal in het Zuid Westen vormt Kaapstad een groot contrast met Pretoria en Johannesburg. De stad ademt een westerse sfeer uit, en met zijn stranden en Victoria en Albert Waterfront is het toerisme hier duidelijk aanwezig.

En dan is er natuurlijk nog de tafelberg die een attractie op zichzelf vormt. De uitzichten en het landschap is hierbij uniek, zeker indien je ervoor kiest om zelf naar de top te klimmen.

Rondom Kaapstad is ook voldoende te doen. Uiteraard is daar Kaap de Goede Hoop, maar ook de pinguins bij Bouders Beach zijn een bezoek waard. De Botanische tuinen, de wijnplantages en Robben eiland zijn andere belangrijke trekpleisters.

Lees hier meer over de diversiteit van een Kaapstad Vakantie.

Hermanus, walvishoofdstad van de wereld

Een walvisstaart, te zien vanaf het land in Hermanus
Een walvisstaart, te zien vanaf het land in Hermanus

Langs de zuidkust van Zuid Afrika zijn van September tot en met November walvissen te vinden. Op verschillende plaatsen kunnen boottochten naar de walvissen worden geboekt, waarbij ook haaien, dolfijnen en zeerobben kunnen worden gezien.

Maar het mooiste is om de walvissen vanaf de kust te kunnen zien. Een zeer goede plek daarvoor zijn de duinen in De Hoop National Park. Een heerlijke plek om relaxed te genieten van de immense dieren.

De allerbeste plek is echter Hermanus, niet voor niets de walvishoofdstad van de wereld genoemd. Hier komen de walvissen tot enkele tientallen meters uit de kust, vooral bij de oude haven van het stadje.

De Big Seven in Addo olifant park

Olifanten spotten in Addo
Olifanten spotten in Addo

In het zuiden vlak bij Port Elizabeth bevindt zich Addo Elephant National Park. Hoewel vrijwel al het wild hier is geherintroduceerd, is Addo een prachtig park om te bezoeken. Met name de grote hoeveelheden olifanten zijn niet te missen, maar met een beetje geluk zijn ook buffels, neushoorns en zelfs leeuwen te spotten.

Daarnaast wordt Addo het eerste Big Seven wildpark genoemd, omdat ook een stukje kust en oceaan aan het park zijn toegevoegd, met ondermeer haaien en walvissen.

De Garden route en wijnstreken

Van Kaapstad naar Port Elizabeth zijn een paar mooie routes te volgen. Via de wijnstreken rond Stellenbosch, en de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn kom je langs de Garden route.

Deze tuinroute kent mooie plaatsen als Mossel Baai, Knysna, Plettenberg Bay, en Tsitsikamma national park, waar mooie tochten door de boomtoppen en over de grond kunnen worden gemaakt.

Marakele, een malariavrij alternatief

Prachtige uitzichten in Marakele
Prachtige uitzichten in Marakele

Ten noorden van Johannesburg bevinden zich een paar malariavrije safari alternatieven voor Kruger National Park.

Voor wie weinig tijd heeft, of geen zin heef om malariatabletten te slikken, is Marakele National Park een uitstekende bestemming.

Makhado en het echte Zuid Afrika

In de Limpopo provincie in het Noorden van Zuid Afrika, leeft de zwarte bevolking nog zoals ook elders op het Afrikaanse continent. Bezoek Makhado en de omringende gebieden om deze echt Afrikaanse natuur en cultuur op te snuiven.

Op vakantie in Zuid Afrika dienen keuzes te worden gemaakt tussen de vele bezienswaardigheden. De hier genoemde hoogtepunten liggen relatief ver uit elkaar, maar ook ertussen is genoeg te zien en beleven voor een fantastische vakantie.

Reisaanbod voor een Vakantie in Zuid-Afrika

Er zijn enorm veel aanbieders van reizen in Zuid-Afrika. We hebben getracht hier een overzicht te geven van de meest belangrijke danwel bijzondere reisorganisaties. Een compleet overzicht stellen we ter beschikking aan de abonnees van onze nieuwsbrief.

Groepsreizen

Er is een flink aantal organisaties met groepsreizen naar Zuid-Afrika. En veel van die reizen lijken op elkaar. In plaats van de voors en tegens van iedere reis te noemen laten we daarom hieronder de reisorganisaties zelf aan het woord.

We hebben hier alleen de groepsreizen genoemd die compleet in Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) reizen. Voor combinaties met andere landen zie je de pagina's van die betreffende landen.

Klik voor meer informatie op de naam van de reis. Klik voor onze review van iedere organisatie op de naam van de organisatie.

Individuele reizen

Er zijn nog meer reisorganisaties die individuele reizen naar Zuid Afrika bieden. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina's van Lekkerbly.

Ook Dagboekreizen biedt bijzondere reizen aan. Lees hun Dagboek voor Zuid-Afrika maar eens door.

Maar er zijn veel meer organisaties die individuele reizen naar Zuid-Afrika aanbieden. Een compleet overzicht stellen we speciaal samen voor de abonnees op onze nieuwsbrief.

Lodges

Zoek je liever zelf je accommodaties uit? Kijk dan zeker even naar de volgende:

In het noorden van Zuid-Afrika, in de provincie Limpopo ligt de lodge (kleinschalig hotel) van ZaZoe Xperience. Deze vormt een uitstekende uitvalsbasis voor vele activiteiten.

Meld je hiervoor aan en ontvang:

  • De beste tips voor verschillende bestemmingen in Afrika
  • Actueel reisadvies
  • Speciale aanbiedingen
  • Het complete reisaanbod

Meld je nu aan voor Afrika Nieuws

Zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken uit de vele aanbieders van reizen naar Afrika.

En ook voor je volgende vakanties krijg je de beste tips voor nieuwe reizen naar dit fantastische continent.

Met de tips in de Nieuwsbrief maak je van iedere vakantie naar Afrika een feest!

Vul hier je E-mail adres in

En hier je voornaam

Dan

Geen zorgen -- je e-mail adres is volledig veilig.
Ik beloof je het alleen te gebruiken om je Afrika Nieuws te sturen.