Een Kleurrijke Vakantie
in Rabat Marokko

Het Mausoleum van Mohammed V
Het Mausoleum van Mohammed V

Denk je na over een vakantie in Rabat, Marokko? Rabat is één van de vier koningssteden van Marokko en heeft een rijke geschiedenis, intense kleuren, heerlijk eten en een levendige cultuur. Het is een fantastische stad om je vakantie te vieren.

De stad ligt aan de kust van de Atlantische Oceaan, aan de monding van de rivier Bou Regreg. Het is de hoofdstad van het land, en de middeleeuws aandoende drukte maakt grote indruk op elke bezoeker die voor het eerst deze stad bezoekt.

Stralende kleuren en markten

De kleurrijke medina
De kleurrijke medina

Wat bij aankomst in Rabat meteen opvalt, is dat er zoveel stralende kleuren zijn: het helderblauwe water van de oceaan, het diepblauwe van de lucht, het okergele van de stadsmuren, de verblindend witte muren van de huizen, de vele kleuren van de prachtige traditionele kleren die vele inwoners dragen.

En dan zijn er natuurlijk nog de kleurrijke souks en marktjes waar je van alles kunt kopen.

Tijdens je verblijf hier kun je ook heel exclusief winkelen, want in het kunstnijverheidscentrum kun je prachtige artikelen kopen. Je kunt hier ook de beroemde plaatselijke honing kopen, waaronder vele soorten bloemenhoning.

Duik in de Geschiedenis

De ruines van Chellah
De ruïnes van Chellah

De hoofdstad van Marokko kent een oude en rijke geschiedenis. Al in hele oude tijden, meer dan 30 eeuwen geleden, werd Rabat bewoond, nog voor de Arabische, Romeinse en Berber-beschavingen.

Houd je van archeologie, dan is dit de stad voor je. Er is een archeologisch museum en er zijn enkele officiële galerieën. Hier kun je alles vinden wat je maar wilt weten over de archeologie van de stad.

Het huidige Rabat werd gebouwd op de ruïnes van Chellah, een stad waarvan het ontstaan teruggaat tot in de 8e eeuw. Een deel van deze ruïnes is nog altijd te bezichtigen. Let daarbij vooral op de oude minaret, waar inmiddels een ooievaarsnest op is gevestigd.

Een Kasbah, Medina, en meer

Toegangspoort van het koninklijk paleis
Toegangspoort van het koninklijk paleis

Rabat heeft, net als andere Marokkaanse steden, een Kasbah en een Medina, die de moeite van het bezoeken waard zijn. Maar er is meer.

Een oud monument in de stad is de Tour Hassan, of Hassan toren. Dit is een 44 m hoge minaret, die werd verwoest tijdens een aardbeving en nooit meer helemaal hersteld.

Het koninklijk paleis met zijn mooie toegangspoorten is een ander hoogtepunt, evenals het mausoleum van Mohammed V. ALs je tenminste aan al die hoogtepunten toekomt en niet verdwaalt in de steegjes van de prachtige Kasbah Oudaia.

Heerlijk gevarieerd eten

Ingedienten te koop in de souks
Ingediënten te koop in de souks

Een vakantie in Rabat, Marokko betekent lekker rondzwerven door straatjes en markten. Na zo'n dag is er niets fijner dan lekker en origineel Marokkaans te eten. En dat kan heel goed in Rabat.

Er zijn vele soorten restaurants, ook in de hotels, en die variëren van goedkoop tot heel duur. In al deze restaurants wordt origineel Marokkaans voedsel van grote kwaliteit opgediend.

De keuken hier is net als in de andere grote Marokkaanse steden een schitterende mix van de Europese en de Afrikaanse keuken en maakt op geraffineerde wijze gebruik van zeer veel verschillende subtiele specerijen en kruiden.

Voorbeelden van bekende Marokkaanse gerechten die je tijdens je verblijf hier in de originele versie kunt eten, zijn: tajines, pastillas, couscous, harirasoep en diverse zoete desserts.

Ga je vakantie vieren in Rabat en houd je van goed eten, bereid je dan voor op een feest van smaken en geuren, want in deze stad kun je ontzettend lekker eten.

En een bed voor ieder budget

De hotels in Rabat zijn gastvrij en comfortabel, en variëren in kwaliteit van budgethotels tot vijfsterren hotels.

Alle grote hotelketens zijn aanwezig in de stad en er zijn ook vele uitstekende middenklasse hotels.

Hou je van steden waar steeds iets nieuw te ontdekken valt? Dan is een vakantie in Rabat, Marokko een heel goed idee voor je volgende vakantie.