Een Vakantie in Mozambique: strand en koraal bij de Afrikaanse savanne

Bij een vakantie in Mozambique kun je de typische afrikaanse attracties verwachten, zoals een safari op de savanne. Maar daarnaast kent dit land prachtige stranden en koraalriffen in de Indische oceaan.

Heb je haast? Klik dan direct hier voor het Reisaanbod in Mozambique

Naast de typisch Afrikaanse landschappen, steden met drukke markten en een overweldigende natuur, kent Mozambique een kustlijn van maar liefst 2500 km lang. Het maakt Mozambique tot een prima bestemming voor een combinatie van een afrikaanse safari en watersporten.

Hieronder een greep uit de meest interessante steden en gebieden voor een vakantie in Mozambique.

Banhine National Park

Als onderdeel van het nieuw te formeren Great Limpopo Transfrontier Conservation Area, dat zich uitstrekt over een deel van Zuid-Afrika (inclusief Kruger), Zimbabwe en Mozambique, wordt Banhine in toenemende mate een goede locatie voor een Safari.

In de burgeroorlog, die in 1992 eindigde, is veel van het wild in het park gedood. Maar de populatie impala's kudu's, struisvogels, leeuwen, luipaarden en ander wild groeit ieder jaar.

Bazaruto Archipelago

Met 4 grote en meerdere kleine eilanden is Bazaruto een goede plek om te genieten van de Indische Oceaan en het koraal. Er zijn hier dolfijnen, haaien en walvissen te zien, evenals vele soorten zeevogels en kleurrijke vissen.

Maar ook op de eilanden zelf is genoeg te zien. Zoetwater krokodillen, antilopen, samango apen en flamingo's, om maar wat te noemen.

Activiteiten als duiken, maar ook paardrijden en vogelspot tours zijn hier dan ook zeer populair.

Gorongosa National Park

Ook van het wild in dit park was weinig meer over. Maar herintroductie uit Kruger van buffels, olifanten, waterbokken, leeuwen, enzovoorts hebben de wildstand bijna weer op het oude niveau gebracht.

Maar Gorongosa bezoek je ook vooral voor de nijlpaarden en krokodillen in de rivier en het uitgebreide vogelbestand.

Inhaca eiland voor de actieveling

Inhaca, voor de kust in het zuiden bij Maputo, heeft een prachtig Maritiem Biologisch museum. Daarnaast is dit ook een goede locatie om te duiken of snorkelen, maar ook windsurfen en kayaken. Voeg daar Mountain biken en parasailen aan toe, en dat maakt dit een perfecte bestemming voor de actievelingen onder ons.

Portugese cultuur in Inhambane

Op een schiereiland met uitzicht op zee, leeft in het stadje Inhambane een stukje Portugees koloniale cultuur voort. Mooie restaurantjes en monumenten, zoals de onze lieve vrouwenkerk geven een relaxte sfeer.

Maputo

Maputo is de hoofdstad, en nog getekend door de armoede veroorzaakt door de lange burgeroorlog. Toch is het een prima startpunt voor een vakantie in Mozambique.

De stad oogt vriendelijk en relaxed, en ook veilig. Op straat wordt je minder lastig gevallen dan bijvoorbeeld in Nairobi of andere grote Afrikaanse steden.

Breng een bezoekje aan de Janeta markt of het Nucleo Arte Centre voor kunst van de locals. En plan van hieruit een bezoek aan bijvoorbeeld het Maputo National Reserve, voor wat meer wildspotten.

Ilha de Mocambique

Oftewel Mozambique eiland, ligt in het noorden van Mozambique, en is via een vaste brug verbonden met het vastenland. Het was vroeger een belangrijke handelspost, en is nu een beetje spookachtig sinds de Portugezen het verlaten hebben. Intrigerend is een tocht van het zuiden, waar de locale bevolking in rieten hutjes leeft, naar de verlaten en vervallen koloniale gebouwen in het noorden.

Prachtige landschappen in Niassa reserve

Niassa, in het Noorden van Mozambique, is ëën van de spectaculairste en grootste parken in Afrika. Het kent de hoogste wildconcentratie van de parken in Mozambique, en prachtige landschappen.

Pemba, en de Quirimbas Archipel

In het Noorden van Mozambique is Pemba, en de vandaar te bereiken Quirimbas Archipel, de bestemming om te duiken en snorkelen. Ook hier weer fantastische koraalriffen, maar ook veel vogels en vissen. Pemba kent bovendien een leuke markt, waar kunst, handwerk, en zilverwaren kunnen worden gekocht.

Reisaanbod voor een Vakantie in Mozambique

Mozambique is een veel minder populaire bestemming dan grote broer Zuid-Afrika. Het aanbod is daardoor wat beperkter. Toch zijn er een paar goede organisaties met goede groepsreizen en individuele reizen.

Groepsreizen

Djoser is de populairste aanbieder van verre groepsreizen, en heeft twee reizen die uitgebreid Mozambique aandoen:

24-daagse hotel rondreis Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi en Zambia. Een rondreis vanuit Zuid-Afrika, langs de kust van Mozambique, naar Malawi en Zambia. Je bezoekt wildparken als Kruger en South Luangwa en het Malawimeer, naast onder andere Maputo, Gorongosa, en de prachtige kust in Mozambique.

22-daagse kampeer rondreis Mozambique, Malawi en Zambia. Ook deze rondreis bezoekt de mooie kust van Mozambique. Dit keer per safaritruck en tentjes.

Shoestring biedt een soortgelijke 24-daagse rondreis door Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi en Zambia.

Sawadee doet het wat rustiger aan, en combineert kamperen met hotels in haar 25-daagse Mozambique, Malawi & Zambia reis.

Individuele reizen

Er zijn diverse reisorganisaties die individuele reizen naar Mozambique bieden. Een tussenvorm wordt geboden door Kras reizen, die je laat kiezen uit enkele vastliggende individuele reizen:

Een goede alternatief is Dagboekreizen. Lees hun uitgebreide informatie en dagboek over Mozambique en Zuid-Afrika maar eens door, en laat je overtuigen om door hen je vakantie in Mozambique uit te laten stippelen.

Maar er zijn veel meer organisaties die individuele reizen naar Mozambique aanbieden. Een compleet overzicht stellen we speciaal samen voor de abonnees op onze nieuwsbrief.

Meld je hiervoor aan en ontvang:

  • De beste tips voor verschillende bestemmingen in Afrika
  • Actueel reisadvies
  • Speciale aanbiedingen
  • Het complete reisaanbod

Meld je nu aan voor Afrika Nieuws

Zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken uit de vele aanbieders van reizen naar Afrika.

En ook voor je volgende vakanties krijg je de beste tips voor nieuwe reizen naar dit fantastische continent.

Met de tips in de Nieuwsbrief maak je van iedere vakantie naar Afrika een feest!

Vul hier je E-mail adres in

En hier je voornaam

Dan

Geen zorgen -- je e-mail adres is volledig veilig.
Ik beloof je het alleen te gebruiken om je Afrika Nieuws te sturen.