Vakantie Malawi, relaxed Afrika

een vakantie in Malawi is Afrika op zijn relaxed. Uiteraard staat het grote Lake Malawi met zijn mooie stranden daar garant voor. Maar ook de vriendelijke mensen, de eenvoudige bereisbaarheid, en het natuurschoon werken er aan mee

Relaxen bij Lake Malawi
Relaxen bij Lake Malawi

Veel toeristen in Afrika laten Malawi links liggen, afgezien van een tussenstop op doorreis van de wildparken in Oost-Afrika richting de Victoria watervallen en Zuid-Afrika. Maar dat is niet terecht.

Hoewel het land erg arm is, en de wildparken geen grote kuddes dieren herbergen, is er veel te zien en doen. De diversiteit in dingen te zien en doen is misschien wel de grootste attractie van een vakantie in Malawi

Heb je haast? Klik dan direct hier voor het Reisaanbod in Malawi.

Rustig en vriendelijk Lilongwe

Tenzij je over land reist vanuit Tanzania, Zambia, of Mozambique, zal de hoofdstad Lilongwe je eerste kennismaking met Malawi zijn.

Veel bezienswaardigheden zijn er in Lilongwe niet te vinden. Wel zijn er leuke Afrikaanse marktjes, en hier zul je kennismaken met de vriendelijke bevolking.

Hoewel dit een erg arm land is, zie je dat niet af aan de vrolijke mensen.

Heerlijk relaxen aan Lake Malawi

Visarend bij Lake Malawi
Visarend bij Lake Malawi

Malawi is gemakkelijk te bereizen: een mooie route leidt van Noord naar Zuid langs Lake Malawi. Dit op twee na grootste meer van Afrika heeft prachtige stranden waar diverse campsites zijn gevestigd.

Hier kun je heerlijk relaxen en genieten van het leven langs en op het water. Vissers in boomstamkano's, vrouwen die de was doen in het water, ijsvogeltjes en, met enig geluk, een visarend op zoek naar wat lekkers.

Uiteraard kun je op diverse plekken ook een boottripje regelen. Op zoek naar nijlpaarden, naar een eilandje, of om te gaan snorkelen. Genoeg te zien en doen in ieder geval.

De Shire rivier in Liwonde National Park

Uitzicht over de Shire rivier
Uitzicht over de Shire rivier

De Shire rivier in het Zuiden verbindt Lake Malawi met de Zambezi rivier. Langs de rivier zijn diverse mooi campsites, te midden van een prachtige flora en fauna.

Olifanten die bij de rivier komen drinken, nijlpaarden die af en toe hun kop boven het water uitsteken, visarenden en ijsvogeltjes op jacht naar vis, er is hier genoeg te zien. Een riviersafari per boot is daar de uitgelezen manier voor.

Het Nyika plateau

Zebras op het Nyika Plateau
Zebras op het Nyika Plateau

In het Noorden van Malawi bevindt zich het Nyika National Park, een mooi bergachtig gebied met centraal het Nyiaka Plateau op zo'n 2150 meter hoogte. Hier groeien de prachtigste orchideeen in het wild, maar ook zebra's en diverse antilope soorten.

Dit is een prachtig gebied om bijvoorbeeld te paardrijden of mountainbiken. Geniet van de pachtige natuur en de uitzichten op het mooie blauwe Lake Malawi.

Kasungu National Park

Hutje in Kasungu National Park
Hutje in Kasungu National Park

Kasungo National Park is het grootste wildpark in Malawi. Maar verwacht hier geen grote kuddes of zeldzame roofdieren. Op een gamedrive zie je hier vooral zebra's, kudu's en andere antilopen.

Er zijn diverse sfeervolle accommodaties in het park, waar je bijvoorbeeld kan slapen in Afrikaanse hutjes bij een meer met nijlpaarden. Luisteren naar hun geluiden rond een kampvuur maakt een spannende safari ervaring compleet.

Reisaanbod voor een Vakantie Malawi

Er zijn vele aanbieders voor een vakantie naar Malawi. Een compleet overzicht stellen we speciaal samen voor de abonnees op onze nieuwsbrief.

Meld je hiervoor aan en ontvang:

  • De beste tips voor verschillende bestemmingen in Afrika
  • Actueel reisadvies
  • Speciale aanbiedingen
  • Het complete reisaanbod

Meld je nu aan voor Afrika Nieuws

Zodat je uiteindelijk een weloverwogen keuze kunt maken uit de vele aanbieders van reizen naar Afrika.

En ook voor je volgende vakanties krijg je de beste tips voor nieuwe reizen naar dit fantastische continent.

Met de tips in de Nieuwsbrief maak je van iedere vakantie naar Afrika een feest!

Vul hier je E-mail adres in

En hier je voornaam

Dan

Geen zorgen -- je e-mail adres is volledig veilig.
Ik beloof je het alleen te gebruiken om je Afrika Nieuws te sturen.

Hieronder noemen we alvast de in onze ogen belangrijkste aanbieders.

Groepsreizen

Angeli Travel heeft diverse groepsrondreizen in Malawi. De 19 daagse rondreis bijvoorbeeld biedt het complete overzicht aan bezienswaardigheden van dit warme hart van Afrika.

Individuele rondreizen

Club Africa kent eigen Malawi specialisten die een reis op maat kunnen maken. Lees meer op hun Malawi pagina.

Allovertours heeft een 24 daagse rondreis rond Lake Malawi, die dus ook Mozambique bezoekt. Een ontdekkingsreis langs vele onbekende plekjes.

Bovenstaande is een selectie van de beste reisaanbieders naar Malawi. Heb je toch behoefte aan wat meer keus, raadpleeg dan ons (zo goed als) complete overzicht.

Het complete overzicht is exclusief voor de abonnees van onze nieuwsbrief.

Meld je aan,
en ontvang het complete overzicht

Vul hier je E-mail adres in

En hier je voornaam

Dan

Geen zorgen -- je e-mail adres is volledig veilig.
Ik beloof je het alleen te gebruiken om je Afrika Nieuws te sturen.