Overlanders Reg en Tas

Overlanders Natasja en Reg
Overlanders Natasja en Reg

Overlanders Reg en Tas zijn van hun woonplaats Veghel helemaal naar Zuid-Afrika gereden. Met hun 4x4 Kroesie hebben ze vele avonturen in Afrika beleefd, waarvan enkele verhalen op Vakantie in Afrika gepubliceerd worden.

Het reizen heeft hen altijd al in het bloed gezeten. Dat uitte zich eerst in het maken van verre vakanties. En daarna heeft Natasja (want zo heet ze voluit) als backpacker verschillende landen in Azië en Afrika verkend.

Samen met haar vriend Reg werd vervolgens het plan uitgewerkt om geheel over land vanuit Nederland naar Zuid-Afrika te rijden.

De trouwe landcruiser Kroesie
De trouwe landcruiser Kroesie

Uiteraard vergt een dergelijke reis nogal wat voorbereiding. Het meest belangrijke daarbij is natuurlijk het vervoermiddel. Maar eigenlijk is Kroesie veel meer dan dat geworden.

De Toyota Landcruiser is een kameraad geworden die hen nimmer in de steek liet. Al moest hij wel regelmatig met veel moeite uit de modder getrokken worden.

Reg en Tas zijn de eerste overlanders die enkele verhalen van hun fantastische reis op Vakantie in Afrika wilden publiceren. Te beginnen met:

De ferry over lake Nasser van Egypte naar Soedan

Reizen door Soedan: stofhappen en hulp bij pech

De hoogtepunten van Soedan: pyramides, tempels, en de bevolking

Botswana 4x4: Modder in de prachtige Wildparken

Een typische Grensovergang in Afrika