Ontdek Kenya aanbeveling

“Ik vroeg me af hoe betrouwbaar Ontdek Kenya is”

Onze kinderen springen mee met de Masai

Voordat we onze reis boekten was ik bang of er geen louche onderneming zat achter de voor mij onbekende naam.

Maar na contact met andere reizigers was onze twijfel weg: wat waren zij enthousiast over hun reis met Ontdek Kenya!

En wij zijn al even enthousiast, de vakantie was één groot hoogtepunt.

Het programma was afwisselend en spectaculair, de accommodatie was mooi, de gids was fantastisch, de dieren indrukwekkend, de masai cultuur fascinerend enzovoorts.

Sabine van Montfort boekte een reis bij Ontdek Kenya. Haar gezin met twee kinderen vertrok in de kerstvakantie 2011-2012 naar Kenia voor een onvergetelijke reis.

Nog nooit zo een goede gids gehad

Een speciaal woord van dank voor onze gids Mungai. Heb eigenlijk nog nooit zo een goede gids gehad. Ten eerste wist hij echt alles. Maakte niet uit of je vraag ging over geschiedenis, politiek, economie, wildlife, de verschillende stammen in Kenia, enzovoorts. Hij kon overal heel boeiend en overwogen over praten.

Mungai en ons gezin bij de jeep

Daarnaast was hij heel sociaalvaardig in de zin dat hij ons heel snel een veilig en vertrouwd gevoel gaf. Hij bewaarde een goede balans tussen praten en stil zijn. Hij had goede sociale inzichten, een hele fijne energie en hield op een prettige manier voortdurend in de gaten of we het naar ons zin hadden.

Nog voordat wij maar aan iets konden denken, had Mungai het al geregeld. "He really took care of us" en zijn concentratie verslapte nooit. Hij straalde heel veel rust en vertrouwen uit. We hadden echt het gevoel dat we bij hem in goede handen waren.

Wat een passie voor Kenia!

Machtig om te fietsen tussen het wild!

Voor ons waren de pluspunten de passie voor het land en het werk die alle bij Ontdek Kenya betrokken mensen uitstralen.

Het was leuk dat we zowel zowel per auto, maar ook fietsend en wandelend door de reservaten zijn gegaan en zelfs een boottrip hebben gemaakt. De afwisseling van het programma sprak ons erg aan.

We hebben naast reservaten ook dorpen gezien en wat van de Masai cultuur opgedaan. We zijn begonnen in een klein park (Swara Plains) en geëindigd met een groot park (Masai Mara) wat als een goede opbouw voelt.

Het geld meer dan waard

Vooral door de vliegtickets was deze reis onze duurste vakantie tot nu toe. Maar het was het geld meer dan waard. Ik beveel onze reis nu al aan bij anderen en zal dat zeker blijven doen.

Wil je ook zo'n reis? Ga naar de pagina van Ontdek Kenya