Vakantie in Noord Afrika: meer dan zand en tempels

Een vakantie in Noord Afrika staat voor veel zand. Toch zijn er veel interessante dingen te zien en te bezoeken, en zeker te beleven.


Egypte

Uiteraard geldt dat voor het populaire vakantieland Egypte. De oevers van de Nijl staan immers vol met tempels, graven en pyramides, en daarnaast trekt de Rode Zee veel duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

Maar ook de woestijn heeft haar charmes. De kleurrijke Sinaï, maar ook de Libische woestijn. De oases in die woestijn zijn zeker een bezoek waard, en je zult verstelt staan van de diversiteit van die grote zandvlakte. Lees meer over een vakantie in Egypte.

Tunesie

Tunesië lig ingeklemd tussen Algerije en Libië, maar is als vakantiebestemming veel populairder dan die twee. Met name vanwege de all-inclusive hotels, maar het land heeft veel meer te bieden.

In het relatief kleine land is een diversiteit te vinden van woestijn, oases, bergen, en berberdorpjes. Daarnaast heeft het in Carthago de ruïnes van één van de belangrijkste steden uit de Romeinse tijd en de oudheid.

Lees meer over een vakantie in Tunesië.

Libië en Algerije

De grootste attractie van zowel Libië als Algerije is ook de woestijn. Maar daarnaast zijn er in Libië oude Romeinse steden te bezoeken.

Algerije kent in het Noorden nog wat bossen, waar ook antilopen en zelf luipaarden voorkomen.

Marokko

Onze populairste bestemming in Noord Afrika is echter Marokko. Een land boordevol cultuur, en bovendien een grote verscheidenheid aan natuurpracht.

De koningssteden Fes, Meknes en Rabat leiden naar het absolute hoogtepunt in Marrakech. Je houdt ervan of je haat het, maar deze stad is een belevenis en moet je eens gezien hebben.

Neem de verhalen vooraf over sprookjes van 1001 nacht met een korrel zout, maar beleef de sfeer op de markten en het plein bij het vallen van de avond.

Geniet verder van de vergezichten in de hoge Atlas, de kasbahs en de berber dorpjes in de valleien, en de uitlopers van de Sahara. Lees meer over een vakantie in Marokko.