Mighty mountains in Egypte

by Yoshi van Schem
(Antwerpen, Pulderbos)

Met de paasvakantie, op reis in Egypte, boekte mijn vader een quad-rit voor ons en nog een vriend van mijn vader die mee was (hoewel je met de normale formule mee moet met een grote groep onbekenden).


De verkoper beloofde ons een prachtrit en een vriendelijke gids door de Sahara. Maar toen we de volgende dag bij de verhuur aan kwamen en onze gids kwam opdagen was er luid geroep in het Arabisch, geruzie, etc. etc.

Tijdens de rit wilde de gids er zo snel mogelijk van af zijn, hij wilde nergens stoppen voor foto's, was kwaad, kreeg constant telefoon, enzovoorts.

Al bij al niet de dag die ons beloofd was dus.

De volgende dag: mijn vader kwaad naar de verkoper, gevraagd om opnieuw gratis te mogen rijden omdat niets was zoals beloofd. Na uren onderhandelen stemt de verkoper toe, maar wil zelf ook mee rijden.

De volgende dag, weer aan de stallingen vraagt de verkoper weer om geld. Mijn vader kwaad, loopt naar een ander bedrijf en vraagt daar de prijs, maar de grote baas daar wil ons niets verhuren omdat de verkoper een goede vriend van hem is, maar begrijpt de situatie.

Na veel overbodig blablabla kunnen we de rit over doen voor een spotprijs, geweldige rit gedaan, waar ik deze foto heb gemaakt.

(Excuses voor de lange uitleg, ben soms nogal praatgraag)

Comments for Mighty mountains in Egypte

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Aug 14, 2010
Rating
starstarstarstar
Je kan het ook slecht treffen
by: Patrick

Beste Yoshi,

Geen probleem hoor, dat je lang van stof bent...

We weten allemaal dat je het ook slecht kan treffen met een lokale gids. Dit is daar een goed voorbeeld van.

Groeten,
Patrick.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw Afrika Reis.