Veelzijdig lake Manyara, Tanzania

Mooi kleurenpalet bij lake Manyara
Mooi kleurenpalet bij lake Manyara

Lake Manyara ligt in een heel bijzonder gebied in Tanzania. Prachtige uitzichten over het meer, beboste gebieden en de big five op de savanne. Wat wil je nog meer?

Lake Manyara National Park ligt in een heel bijzonder gebied, dat je op je vakantie in Tanzania zeker moet bezoeken. Een deel van het park is een smalle strook land tussen de rand van de Gregory Rift en het Manyara meer.

In het natte seizoen, als het waterpeil hoger is, beslaat het meer ongeveer 2/3 van het park. Het water van dit meer is iets zout, maar daarom niet minder aantrekkelijk voor allerlei dieren, zoals de grote populatie flamingo's.

In een lus


Manyara is niet zo groot, en veel mensen bezoeken het op weg naar de Serengeti en de Ngorongoro Krater.

De ingang van het park ligt op ongeveer 125 km van Arusha, vlak bij het dorp Mto wa Mbu. In dit dorpje vind je een kleurrijke etnische markt.

Vanaf de ingang, die ook meteen de uitgang is, loopt een weg die je in een lus door Lake Manyara National Park voert. Met een jeep is deze route in een paar uur te rijden. Maar er is meer te doen!

Droog en nat

Nijlpaarden in de Hippo Pool
Nijlpaarden in de Hippo Pool

In Manyara, Tanzania kun je tijdens je vakantie heel gevarieerde activiteiten ondernemen.

Je kunt hier ook ’s nachts het wild bekijken, een mountain bike tour maken, de watervallen bekijken, van kliffen abseilen, in de bush dineren, kanoeën, of door de jungle wandelen.

Het droge seizoen (juli-oktober) is het meest geschikt als je het grotere wild wil bekijken. In het natte seizoen (november-juni) kun je uitstekend vogels observeren en op het meer kanoeën.

Niet alleen maar bomen

Blue Monkey
Blue Monkey

Een wandeling door de jungle van Manyara is een belevenis op zich. Er groeien eeuwenoude mahonie bomen en er staan gigantische vijgenbomen.

Hoog in het bladerdak maken de neushoornvogels een kabaal van jewelste. Door de takken bewegen apen en bavianen zich nonchalant voort. In de schaduwen op de vloer van het woud tript voorzichtig een bushbuck.

Neem de tijd en geniet van deze bijzondere omgeving!

Een openbaring

Na het bos opent de wijdse grasvlakte zich voor je. Hier kun je je vergapen aan groot wild: zebrakuddes, buffels, wildebeesten en uiteraard giraffen, het nationaal symbool van Tanzania.

Lake Manyara is tevens het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, impala’s en wrattenzwijnen. Misschien vang je een glimp op van de leeuwen die hier graag in bomen klimmen. Ook de grote groepen bavianen komen graag bij het meer.

Hoge logeerplek

Uitzicht vanaf de klif over Manyara meer
Uitzicht vanaf de klif over Manyara meer

Wil je tijdens je vakantie in Manyara, Tanzania overnachten dan kun je uit enkele bijzondere locaties kiezen.

In het park zelf zijn luxueuze boomhutten gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien. Heb je last van hoogtevrees, dan zijn er ook gewone kampeerplaatsen.

Buiten het park zijn boven aan de 600 meter hoge Rift Wall lodges en een luxe tentenkamp ingericht. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het meer en het omliggende land.

Lake Manyara National Park is een bijzonder juweel, met veel verschillende facetten. Je vakantie in Tanzania is niet compleet als je hier niet geweest bent!