Kenia Safari Paradijs

Een ballonvaart over de Masai Mara
Een ballonvaart over de Masai Mara

Wil je in Kenia safari beleven, dan zijn daar talloze mogelijkheden voor. Uiteraard ken je de bekende parken Masai Mara en Amboseli, maar er zijn er nog veel meer.


Als je voor het eerst in Afrika of Kenia bent, zul je je misschien snel laten verleiden tot een bezoek aan de grootste parken. Maar het verdient aanbeveling om verder te kijken, omdat ieder wildpark zijn eigen unieke kenmerken heeft.

Op deze pagina een overzicht van de Nationale parken, met in het kort de kenmerken.

Een snelle safari in Nairobi National Park

Binnen 20 minuten van de hoofdstad bevindt je je al in een wildpark. Nairobi National Park is drukbezocht, maar je zult hier zeker veel wild zien. Geen olifanten, maar wel al het andere bekende wild.

Amboseli, met de Kilimanjaro op de achtergrond

Buffels met de Kilimanjaro op de achtergrond
Buffels met de Kilimanjaro op de achtergrond

De olifanten die je mistte bij Nairobi, zul je in grote hoeveelheden kunnen zien in Amboseli, aan de grens met Tanzania.

Dit relatief kleine park trekt ook een grote stroom bezoekers, met name vanwege de prachtige plaatjes van het wild, met de besneeuwde Kilimanjaro op de achtergrond.

De migraties naar de Masai Mara

De Masai Mara is de bestemming van de welbekende enorme migraties van gnoes en zebra's uit de Serengeti.

Dit wildpark bestaat dan ook voornamelijk uit graslanden, in het natte seizoen vol voedsel voor de grote kuddes. En die kuddes zijn weer het voer voor de vele roofdieren...

De mooie landschappen van Aberdare Mountain Range

Ten noorden van de Masai Mara, aan de oostzijde van de grote riftvallei (of grote slenk), bevindt zich Aberdare.

De steile hellingen en dichte begroeiing zorgen voor een fantastisch landschap. En er is ook geen gebrek aan wilde dieren. Al zijn ze in de dichte begroeiing wat moeilijker om te spotten.

Rivieren en moerassen in Tsavo Oost en West

Een Cheetah in Tsavo
Een Cheetah in Tsavo

Onderweg naar de kust van Mombasa passeer je twee grote Nationale Parken: Tsavo Oost en Tsavo West. Beiden zijn zeer geschikt als je in Kenia safari wil combineren met strand.

Grote delen van deze Nationale Parken zijn niet toegankelijk voor het publiek. Maar in de wel toegankelijke delen is veel te zien, met name rond de rivieren en moerassen. Tsavo West kent bovendien een enorme lavastroom, met de Mzimba waterbronnen daarbij als hoofdattractie.

Mount Kenya, niet alleen voor klimmers

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenya (na de Kilimanjaro de tweede van Afrika). Hij is dan ook populair bij zowel ervaren als onervaren klimmers.

Maar ook als klimmen je niet ligt kun je hier genieten van de prachtige omgeving. Ook aan dieren is geen gebrek, waarbij vooral de verschillende apensoorten interessant zijn.

Onbedorven Meru National Park

Met een gevarieerd landschap, met een uitgebreid aanbod aan dieren, is het een wonder dat Meru niet meer bezocht wordt.

Aan de rand van de Nyambeni bergen kent Meru NP rivieren, bossen, maar ook open vlakten. En wil je de witte neushoorn zien? Dan is dit de enige plek in Kenia waar dat kan.

Het roze meer van Nakuru

Het Nakuru meer met flamingo's
Het Nakuru meer met flamingo's

De grote attractie van Nakuru is het alkaline meer, dat compleet roze kleurt door de grote hoeveelheid flamingo's.

Maar rondom het meer is ook heel veel te zien. Diverse andere watervogels en roofvogels, maar ook giraffes, buffels, en een flink aantal zwarte neushoorns.

Het bijzondere wild van Samburu National Park

Genoemd naar de kleurrijke Samburu stam, biedt dit nationale park in het Noorden van Kenia safari met een bijzonder aanbod aan wild:

De Samburu Big Five.

Het Shaba Game Reserve ligt ook in deze regio en kent dezelfde unieke fauna.

De kratermeren van Marsabit

Je zou het niet verwachten in het dorre Noorden van Kenia, maar in Marsabit National Park is geen gebrek aan bossen, rond de 2 kratermeren in het bergachtige gebied.

Het park kent grote kuddes olifanten, evenals veel kudu's en roofvogels.

Sibiloi aan het Turkana meer

Zeer afgelegen in het Noord-Oosten ligt Sibiloi National Park. Het gebied is zeer droog en dor, maar kent toch een grote verscheidenheid aan wild, waaronder de krokodillen van het Turkana meer.

Het park kent ook een versteend bos, een bewijs dat het hier ooit veel groener geweest is.

En dan zijn er nog een aantal kleinere parken, die ook garant staan voor veel wild. Zo biedt Kenia safari in vele vormen, voor ieder wat wils.