8-daagse Jeepsafari Kenia

Zonder onnodig lang in de auto te hoeven zitten

Het jachtluipaard
Het jachtluipaard

Zou je graag eens op een jeepsafari in Kenia willen, maar zie je op tegen vele uren in de auto? Dan is deze reis ideaal.

Ontdek Kenya is gespecialiseerd in alternatieve safari's. Zij vermijden het massa-toerisme, en zorgen ervoor dat je een safari niet alleen door een autoruit hoeft te beleven.

De meeste reisorganisaties willen in één vakantie zoveel mogelijk van Kenia laten zien. En zo heb je vele reisdagen van 6 uur of meer om van park naar park te komen. En ook in de parken is het veel rijden geblazen, om maar zoveel mogelijk dieren af te kunnen strepen.

Ontdek Kenya doet het anders. Voor deze reis hebben ze slechts twee van de meest bekende parken geselecteerd: Amboseli en Tsavo. In deze parken wordt alle tijd genomen om ook de kleine details van de natuur te ontdekken.

Speciaal voor bezoekers van Vakantie-in-Afrika.com biedt Ontdek Kenya deze 8-daagse reis voor een bijzondere prijs.

Direct door naar het aanvraagformulier.

De gedetailleerde reisbeschrijving:

Dag 1: Nairobi

Na de aankomst op de Jomo Kenyatta luchthaven rijden we naar de Nairobi Safari Club of een soortgelijk hotel in Nairobi.

Dag 2, 3 en 4: Jeepsafari in Amboseli

Gevlekte hyena
Gevlekte hyena

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts in de richting van Tanzania tot in het nationale park van Amboseli.

Amboseli is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg. De moerasgebieden in Amboseli worden gevormd door water afkomstig van de langzaam maar zeker afsmeltende gletsjers van de vulkaan.

Foto's nemen van het wild met op de achtergrond de kolossale berg kan enkel in dit park. En groot wild is er in grote aantallen: grote kuddes olifanten en buffels, maar ook leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.

Verder vind je een ruime waaier aan antilopesoorten van de grootste Afrikaanse elanden tot de kleinste dikdiks. Deze reis is even goed een fotoreis als een jeepsafari.

Onze 3 dagen in Amboseli zijn goed gevuld, we gaan niet alleen voor het grote wild maar we gaan ook op zoek naar tientallen kleurrijke vogelsoorten. Amboseli telt niet minder dan 425 vogelsoorten waaronder vrij gemakkelijk te spotten arenden, gieren, trappen, zandhoenen, neushoornvogels, reigers, ooievaars, struisvogels, en tal van watervogels.

We overnachten ofwel in de Ol Tukai Lodge, het luxueuze Kilima tentenkamp of in een soortgelijke lodge of tentenkamp.

Dag 5+6: Het nationale park van Tsavo

De gerenuk, oftewel langnek antilope
De gerenuk, oftewel langnek antilope

Over een onverharde weg trekken we nu van het nationale park van Amboseli naar dat van Tsavo West. Tsavo in zijn geheel is het grootste nationale park van Kenia en beslaat een oppervlakte ongeveer zo groot als België.

Het park is opgesplitst in Tsavo West en Oost, gescheiden door de grote weg en spoorlijn van Nairobi naar Mombasa.

Markant is het verschil van kleur tussen de olifanten in Amboseli en die in Tsavo. Olifanten houden er van om in de modder te ploeteren om zich van insecten te ontdoen. Hierdoor is de huid van de olifanten in Amboseli grijs, en in Tsavo eerder rood.

In Amboseli zie je het wild vaak van kilometers afstand. In het met dicht struikgewas begroeide Tsavo kun je na elke bocht weer wat anders vinden.

Tsavo is goed voor al het grote wild, inclusief de katten. Ook de eerder schuwe maar zeer mooie koedoe (een antilopesoort) is er aanwezig.

We verblijven ofwel in het Severin tentenkamp, met uitzicht over de savanne, of in de Kilanguni Lodge (van de Serena-groep) met uitzicht op de Chyulu Hills.

Dag 7+8: Jeepsafari in de Swara Plains

Roze klauwier
De roze klauwier

We begeven ons nu terug noordwest richting de Swara Plains. Dit is één van de nieuwste natuurreservaten in onze waaier van natuurgebieden die gelukkig nog niet door het massatoerisme zijn ingepakt.

De ranch is 80 km² groot en bestaat hoofdzakelijk uit savanne. Hier en daar is er een vijver waar het wild de dorst komt lessen.

Het wild deelt de vlaktes met de Masai die er hun vee laten grazen, precies zoals ze dat al honderden jaren gedaan hebben.

De Swara Plains zijn goed voor 3000 stuks groot wild. Dat is meer dan in het Nairobi National Park dat de helft groter is. En je vindt er meer dan 270 verschillende soorten vogels.

Het gebied maakt deel uit van het Tsavo-Amboseli ecosysteem en je vindt er dan ook al het wild precies zoals in deze bekendere parken. Alleen de buffels, olifanten en neushoorns komen hier niet. Maar dat maakt het dan weer mogelijk om te voet de natuur te verkennen.

Oryx op de Swara Plains
Oryx op de Swara Plains

We vinden hier oryxen (= beisa-antilopen), elanden, gnoe's, Masai giraffes, apen, hartebeesten, zebra's, impala's, Grant's en Thompson gazelles, wrattenzwijnen en girafnekgazelles. En dat allemaal ver weg van het massatoerisme.

Er zijn ook luipaarden en jachtluipaarden maar die zijn absoluut niet gewend aan toeristen, wat maakt dat ze heel schuw zijn. Zodra ze ons opmerken, verdwijnen die in de bosjes. Dat is hun natuurlijke reactie, maar dat maakt het allemaal zo veel spannender!

Het aantal bezoekers hier wordt met opzet laag gehouden. Het Acacia kamp, waar we 2 nachten verblijven, heeft slechts 13 vrij rudimentaire maar nette kamers, die elk hun eigen eenvoudige badkamer hebben. De vrouw die het kamp uitbaat, heeft jaren ervaring in de hotelindustrie en de service en de maaltijden zijn er dan ook uitstekend.

Onze dagen in de Swara Plains zijn goed gevuld met wandelingen en safari's. Van de Swara Plains is het niet meer dan 45 minuten tot aan de luchthaven waar we afscheid nemen.

Door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het programma of de accommodatie aangepast moet worden.

Speciale Aanbieding voor Bezoekers van Vakantie in Afrika

Ontdek Kenya biedt deze compleet verzorgde reis speciaal voor bezoekers van Vakantie in Afrika voor de speciale prijs van € 1795,- !!*

* Tarief voor volwassene bij een groep van 6 personen. Het tarief is inclusief alle accommodatie, de maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het middagmaal van dag 10, het transport in Kenya, de diensten van de gids, de parkingangen, een evacuatieverzekering van de Vliegende Dokters en mineraal water voor tijdens de wandelingen en in de wagen. Niet inbegrepen zijn het vliegtuigticket, visa, verzekering, dranken aan tafel, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

De tarieven kunnen verschillen door een afwijkende groepsgrootte. Bovendien biedt Ontdek Kenya ook maatwerk. Maar Ontdek Kenia biedt ook andere reizen aan.

  • Reist u liever in een kleinere groep?
  • Heeft u een eigen gezelschap?
  • Wilt u specifieke aanpassingen?

Alles is mogelijk. Gebruik onderstaand formulier voor meer informatie. Het verzekert u ook van de speciale deal die u als bezoeker van Vakantie met Kinderen bij Ontdek Kenia krijgt.

Na het versturen van het formulier krijgt u direct meer informatie over Ontdek Kenya. Uw specifieke vragen worden daarna zo spoedig mogelijk beantwoord.

Meer Informatie?
Alle velden met een sterretje zijn verplicht om in te vullen
Uw Naam*
E-mail adres*
Aantal personen*
Gewenste vertrek- en aankomstdatum*
Specifieke vraag

Vul het woord in dat je hieronder ziet