Even terug in Mwanza, Tanzania

by Naomi
(Sittard, Limburg, Nederland)

Tanzania door een autoraam

Tanzania door een autoraam

Ik werd geboren in Oeganda, woonde 12 jaar in verschillende Afrikaanse landen en verhuisde in 1997 samen met mijn familie terug naar Nederland.


Heimwee maakte het aanpassen in Nederland erg moeilijk en jarenlang wilde ik niets liever dan terug naar het Afrikaanse continent.

Na ruim 10 jaar was het dan eindelijk zo ver; ik ging voor drie maanden terug naar Tanzania, het land waar ik als kind zo'n heerlijke onbezorgde jeugd had.

Maar niets blijft hetzelfde, zelfs niet in Afrika waar de tijd soms stil lijkt te staan. Ik kwam er al snel achter dat het Tanzania van mijn kinderjaren niet meer te vinden was.

Ik had gehoopt me meteen weer thuis te voelen, maar dat ging jammer genoeg niet op. Ik keek door het autoraam naar een wereld die me heel bekend voorkwam, maar me toch erg vreemd was.

Nu ben ik niet meer thuis is Tanzania of Nederland, maar dat is wellicht niet zo erg. De wereld is immers groot genoeg om een nieuw thuis te vinden...

Comments for Even terug in Mwanza, Tanzania

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Jul 29, 2010
Rating
starstarstarstar
Moeilijk voor te stellen
by: Patrick

Beste Naomi,

Wat je beschrijft klinkt logisch, en zal ongetwijfeld waar zijn. Toch is het moeilijk voor te stellen, je zal toch nog wel iets van "thuis" voelen in Afrika?

Groeten,
Patrick

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw Afrika Reis.