Ervaringen en tips rondreis Afrika

Na ons huwelijk willen mijn vriend en ik een rondreis gaan maken door Afrika. Omdat ik door de bomen het bos bijna niet meer zie, ben ik benieuwd of jullie tips hebben over hoe ik dit het beste kan regelen.


Ik had de volgende dingen in mijn hoofd:

- georganiseerde (groeps)rondreis van zo'n 3 tot 4 weken; bij een groepsreis willen we wel graag met een kleine groep reizen
- op echte safari, dus niet per se langs de meest toeristische plekjes, maar langs de mooiste plekken waar je de echte wilde dieren kunt zien in hun eigen leefomgeving (ik dacht zelf aan Tanzania of Kenia), dit is voor ons echt het allerbelangrijkste, de big five zien, actie zien, etc.
- een groep gorilla's of chimpansees opzoeken (ik heb gevonden dat dit goed kan in Oeganda)
- lokale cultuur meemaken, dus ook naar dorpjes en marktjes bijvoorbeeld
- duiken tussen haaien, dus ook het zeeleven meemaken, zo mogelijk walvissen zien (dit schijnt in Zuid-Afrika en Mozambique te kunnen)
- kortom: met name natuur (wildlife), cultuur, avontuur
- geen luxe, liefst in tentjes of lodges in of bij de parken

We zouden ook graag langs een opvang voor wilde dieren gaan, waar je deze dieren van echt heel dichtbij kan meemaken.

Wat zou de beste periode zijn om naar dit gebied te reizen? Ik heb zelf het idee dat dit september zou zijn? We hadden namelijk april in gedachten, maar in verband met het regenseizoen is dat waarschijnlijk niet ideaal?

Hebben jullie tips voor reizen en organisaties die hier goed bij aansluiten? Tot nu toe ben ik langs de reizen van onder meer Djoser, Sawadee, Out in Africa en Shoestring gekomen.

Het sluit alleen allemaal net niet aan bij wat wij zoeken (en een aantal zijn behoorlijk prijzig). Vandaar dat ik hoop dat jullie me advies kunnen geven op basis van jullie ervaring. Hiervoor alvast mijn hartelijke dank!

Comments for Ervaringen en tips rondreis Afrika

Click here to add your own comments

Oct 29, 2012
Keuzes maken
by: Patrick

Hallo,

Je stelt een behoorlijk aantal wensen en eisen. In 3 a 4 weken zal lang niet alles mogelijk zijn. Geen wonder dus dat alles net niet aansluit.

Mijn advies is dus: keuzes maken. En dan op de eerste plaats naar welk gebied je wilt:
- Oeganda voor gorilla's en chimpansees
- Kenia en/of Tanzania voor de grote (en kleine) wildparken
- Zuid-Afrika voor de haaien

Dan de keuze voor jaargetijde. September is inderdaad goed voor de wildparken. Maar November is het beste voor Zuid-Afrika, vanwege de walvissen.

En dan de reisorganisatie. Je wilt in kleine groepen, maar schrikt van de prijzen. Dit is onvermijdelijk: wil je goedkoper, dan betekent dat grotere groepen.

De organisaties die je noemt zijn prima. Maar als je wat meer maatwerk wil, kijk dan eens naar Ontdek Kenya (klik op het logo in de rechterkolom.

Succes met kiezen!

Patrick

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Afrika forum.