Een schoonheid onder de brug in Kruger.

by Heleen Zandstra
(Maastricht)

Met een groep studenten geneeskunde uit Maastricht, verbleven we voor een periode van 2 maanden in Pretoria waar we een co-schap liepen in het ziekenhuis.

We maakten zoveel mogelijk weekendtrips om ook de schoonheid van het land te ervaren, naast de ervaringen die we opdeden in de hectische Afrikaanse stad en het ziekenhuis.

Na twee geweldige dagen genieten van wild en natuur in het Kruger nationaal park waren we tegen zonsondergang helaas weer op weg richting de gate. We hadden nog ongeveer een uur voordat de gate zou sluiten en we moesten dus redelijk doorrijden, maar ondertussen bleef de 'spotmodus' natuurlijk wel aan!

Van de Big5 misten we op dat moment nog de luipaard en de leeuw, maar we hadden de moed nog niet opgegeven; het kon nog steeds!

Onze hoop gloorde weer op toen we op een brug over een droog liggende rivierbedding wel erg veel auto's stil zagen staan.

Met een knap staaltje manoeuvreren wisten we onze auto nog aan de rand van de brug tussen de andere auto's te krijgen om ons vervolgens te verbazen over de schoonheid van deze geweldige luipaard.

Om de luipaard zo mooi mogelijk op de foto te krijgen hingen we half uit het raam en schoten zoveel mogelijk plaatjes van deze schoonheid die lag te genieten in de ondergaande zon.

Dat we toen we klaar waren met foto's maken van de parkwachters een boete van 150 euro ontvingen vanwege uit het raam hangen mocht de pret niet meer drukken... Dat hadden we er graag voor over!!!

Comments for Een schoonheid onder de brug in Kruger.

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Herkenbaar
by: Sabine -Jury

Prachtige lichtval op de zonnende luipaard. Echt een plaatje.

Ook leuk herkenbaar verhaal. Waar veel auto's stilstaan in een wildpark, daar is iets moois te bewonderen....

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Moeilijk
by: Simone - jury

Ik weet hoe moeilijk het is dit te vinden en zo te fotograferen.

Het licht is fantastisch, het luipaard heeft een mooie pose en dit is, zeker voor een toerist die maar kort in Afrika is, een hele mooie kans!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Fotowedstrijd 2011.