Een hele andere kant van het mooie Zuid-Afrika.

by Emmalotte
(Heerhugowaard, Nederland)

Ik heb 4 weken in het prachtige land Zuid-Afrika mogen doorbrengen. Strand, zon, leuke steden en bruin worden. Maar naast al dat mooie en leuke is er ook een kant die iets minder mooi is.


Dit meisje woont in een krottenwijk dicht bij Kaapstad. Ik heb geen idee of ze nog leeft, want zoals je ziet zijn de omstandigheden verre van goed.

Toch zijn de mensen die in deze wijken leven vaak nog heel vrolijk. Toen ik een rondleiding kreeg werden we feestelijk onthaald in een klein kerkje en zongen en klapten ze liedjes voor ons. Daarom heb ik veel respect voor deze mensen.

Comments for Een hele andere kant van het mooie Zuid-Afrika.

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jun 19, 2010
Rating
starstarstarstar
Een land met twee gezichten
by: Patrick

Beste Emmalotte,

Ook nu de apartheid is afgeschaft blijft Zuid-Afrika een land met twee gezichten. Het is goed om op vakantie in dit mooie land ook even op bezoek te gaan in de townships, om ook de andere kant te ervaren.

Groeten,
Patrick.

Jul 30, 2010
Rating
starstarstarstarstar
Indrukwekkend
by: Sandra

Ik vind het een zeer indrukwekkend verhaal. Ik zelf had inderdaad alleen een mooi beeld van Zuid-Afrika, met mooie temperaturen en prachtige landschappen. De kant die in uw stukje beschreven staat zag ik alleen bij de meer noordelijke afrikaanse landen. Heel goed gedaan!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw Afrika Reis.