Dromende berggorilla in Bwindi, Oeganda.

by Yuri
(Waalre)

Dreamer

Dreamer

Na een urenlange tocht over extreem steile hellingen boven de 2000 meter, door zeer dichte begroeiing, zonder paden, en bij een luchtvochtigheid van tegen de 100% bij dik 25 graden was de beloning enorm: we zagen maar liefst 18 berggorilla’s (de volledige Habinyanja familie) van dichtbij in het Bwindi Inpenetrable Forest in Oeganda.

20 jaar geleden, na het lezen van het boek en zien van de film “Gorillas in the mist”, dacht ik dat het waarschijnlijk onmogelijk zou zijn om ze in het wild te zien van dichtbij, maar die droom is nu dus toch vervuld.

De minimale afstand die je moet houden is 7 meter maar soms komen ze zelf dichterbij. Dan moet je langzaam van ze weg bewegen. Erg indrukwekkend hoe knuffelbaar ze lijken maar toch erg wild en gevaarlijk zijn.

Door als (eco-)toerist de berggorilla’s te bezoeken in Bwindi draag je tevens bij aan het behoud van deze fantastische dieren (er zijn er nog slechts ongeveer 720 in het wild in totaal wereldwijd). Omdat de lokale bevolking ook profiteert van het geld dat je daar uitgeeft en de lodges e.d. die gebouwd moeten worden.

Vrijwel alles wordt op natuurlijke wijze door de lokale bevolking aangelegd en ook het horecapersoneel is vooral lokaal.

Comments for Dromende berggorilla in Bwindi, Oeganda.

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Een hele klim...
by: Sabine -Jury

Een hele klim om deze prachtige dieren te zien. Maar wat een mooie foto als herinnering.

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Mooi
by: Sebastiaan - jury

Mooi gelaagd beeld (voorgrond onderwerp achtergrond). Goed contrast tussen de gorilla en het bos.

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Prachtige compositie
by: Satinah - jury

Het wegkijken van de gorilla maakt mij heel nieuwsgierig, knap als een foto dat in zich heeft.

Zoals je in de tekst leest, vind ik het erg belangrijk dat je niet alleen van de schoonheid van een land geniet, maar op deze manier ook nog kunt bijdragen aan het behoud en ondersteuning van bevolking en dieren.

Sep 12, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Hoog knuffelgehalte
by: Mariska - jury

Een indrukwekkende opname met een hoog knuffelgehalte. Ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van deze prachtige dieren. Helaas worden ze ernstig met uitsterven bedreigd

Aug 02, 2011
Rating
starstarstarstarstar
Super
by: Brechje

Deze is echt super!!

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Fotowedstrijd 2011.