Diani Kenia: de ultieme Keniaanse zon, zee en strand ervaring


Diani Kenia heeft alles wat je in een zonvakantie wenst. En dat zo dichtbij de wildparken van Afrika.

Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme relaxvakantie mag de Keniaanse kust niet gemist worden, en dan met name Diani Beach.

Hier vind je een goed ontwikkelde kust met de mooiste stranden, het blauwste water en geweldige onderwaterparken.

Het 21 kilometer lange traject tussen Tiwi en Diani Beach is in de loop der jaren omgetoverd tot een toeristenparadijs. Het is met recht een geliefde bestemming van duikers en snorkelaars.

Voor alle soorten toeristen

Je kunt in Diani Kenia als toerist werkelijk alles vinden: backpackers, boetiek accommodatie, vijf sterren hotels en guest houses. Maar natuurlijk ook voorzieningen zoals duikscholen, een ziekenhuis, banken en auto- en bootverhuurbedrijven.

Alles in Diani Kenia is ingesteld op de toeristen. Dit toeristische aspect van deze kust heeft gelukkig niets afgedaan aan de schoonheid van de regio. Maar hou er wel rekening mee dat dit een minder ‘authentieke’ kant van Kenia is.

Echter, met dit in het achterhoofd moet gezegd worden dat Diani Kenia een geweldige afsluiter is van bijvoorbeeld een culturele rondreis. Heerlijk bijkomen op het strand van Diani Beach voordat je weer het vliegtuig instapt richting Nederland.

Het Strandleven en de onderwaterwereld

En daar draait het hier om: het strandleven. Het strand van Diani is 13 kilometer lang, en bij eb maar liefst 75 meter breed. Het zeewater is onberispelijk blauw en schoon. Dit komt doordat er voor de kust een groot natuurlijk rif ligt dat vuil en zeewier uit het zeewater voor de kust weert.

Op een locatie als Diani Kenia moet je natuurlijk de onderwaterwereld verkennen. Je kunt bij één van de duikscholen in de buurt goedkoop uitrusting huren, of een duikcursus volgen als je het nog moet leren. Een dagtrip naar Wasini Island mag niet ontbreken, en informeer ook zeker naar de mogelijkheden om hier met dolfijnen te zwemmen.

Een Magische Plek

Aan de noordelijke zijde van het strand, tussen Tiwi en Diani, is een lagune ontstaan bij de monding van de rivier Mwachema.

Volgens de lokale bevolking is dit een ‘magical spot’, doordat het koraal dat hier ontstaan is heel bijzonder weerspiegelt in het zonlicht.

Voor een beetje geschiedenis kun je hier aan de mond van de rivier overigens ook terecht. Hier vind je namelijk de Mwana moskee, een 16e eeuws gebouw dat destijds door pelgrims gebouwd is.

Op zoek naar Wilde dieren

Waar natuurschoon is, zijn wilde dieren te vinden. Je kunt langs de kustlijn van Tiwi en Diani Beach verschillende grotten vinden die vaak bewoond worden door vleermuizen.

Het is niet verstandig om ze overdag te storen, maar als je bij het schemeren van de avond in de buurt van de grot blijft, zul je ze in grote getale uit zien vliegen, op zoek naar voedsel.

Shuimba Hills National Reserve

Een bezoek aan Diani Kenia kun je heel goed combineren met een dag in het Shuimba Hills National Reserve. Dit reservaat ligt een aantal kilometers landinwaarts, en is opgericht om de laatste kuddes sabelantilopen in Kenia te beschermen.

Met een beetje geluk kun je hier ook olifanten, luipaarden en leeuwen zien. In hetzelfde reservaat kun je ook zeldzame soorten vogels spotten. Vogelaars komen in deze regio ook zeker aan hun trekken.

Dat alles maakt van Diani Beach een bijzondere bestemming. Je gaat erheen voor het strand, maar er is zoveel meer.

Het kiezen van een bestemming valt vaak niet mee, omdat de een lekker wil relaxen, terwijl de ander wat meer wil zien en doen. De Keniaanse kust biedt hiervoor het ideale compromis.

Wil je partner een zonvakantie, maar wil jij naar Afrika? Ga dan naar Diani, Kenia.