De ontmoeting met de koning van Dahomey!

by Harm & Cindy van Beek
(Delft, Nederland)

De koning van Dahomey

De koning van Dahomey

Tijdens onze reis in Benin, wilden we graag het paleis van de koning van Dahomy bekijken. We hoopten in het paleis te kunnen. Eenmaal bij het paleis aangekomen, begon ons avontuur.


Ineens was er een drukte en werd er gesproken in een taal die wij echt niet konden verstaan. Het bleek dat "ze" de huidige koning van Dahomey (een groot gebied van Benin) aan het halen waren.

Dit is een zeer machtig man in Benin met groot aanzien. In de verte zagen we de koning (en een andere koning die op visite was) aan komen lopen. We wisten echt niet wat we moesten doen.

De koning kwam dichterbij en de mensen die er waren sprongen letterlijk op de grond om te buigen (met de neus tegen de grond) voor de koning. Alle mensen lagen ondertussen al op de grond en totaal verward deden wij dat ook maar...

Er werd ons verteld dat de koning ons graag wilde ontvangen in het oude paleis en we moesten wachten tot hij zich had voorbereid.

Toen hij zich had voorbereid, zat hij aan het eind van een loper op een grote stoel. Eén van zijn vrouwen hield een parasol boven zijn hoofd.

Zijn dochters zaten op de grond, aan de rechterkant. Er zaten nog een stuk of vijf mensen die ook op bezoek waren bij de koning. De vrouwen aan de rechterkant en de mannen aan de linkerkant.

De vrouwen die er al waren, zongen voor de koning en aanbeden hem. Hij zelf lachte er een beetje om en legde zijn hand op de hoofden van de vrouwen.

Hij vroeg aan ons waar we vandaan kwamen en hoe we hier verzeild waren geraakt. Hij vroeg ons over de monarchie en de invloed van de koningin.

Onze gids was tevens onze tolk en het was heeeel bijzonder. We kregen door een van de bedienden een rondleiding en Boris was zo dapper om een foto te vragen met de koning. Dat vond hij geen probleem. Wat een ervaring!!!

Comments for De ontmoeting met de koning van Dahomey!

Average Rating starstarstarstar

Click here to add your own comments

Jun 02, 2010
Rating
starstarstarstar
Fantastische belevenis
by: Anonymous

Beste Harm en Cindy,

Wat een fantastisch verhaal. Een mooi voorbeeld van wat je zomaar kan overkomen in een land als Benin.

Groeten,
Patrick.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Jouw Afrika Reis.