Afrika met pubers?

by Yvonne
(Rotterdam)

Hallo,

mijn naam is Yvonne. Ik overweeg met mijn twee kinderen (meisjes 16 en 18 jaar als we gaan) en vriendin op vakantie te gaan in Afrika.

Het is nog niet zo makkelijk kiezen moet ik zeggen. Zo'n veelzijdig en groot continent.
De keuze spitst zich nu toe op 2 reizen (z.g. puberreizen) die door Koning Aap worden aangeboden (periode juli 2013, beiden 22/23 dagen).

De ene reis heet Zuidelijk Afrika Avontuur en leidt via Windhoek, Fish river canyon, Luderitz, Namib Naukluft Park, Swaskopmund, Cape Cross, de Himba, de zoutpannen, de Okavangodelta naar de Victoria falls.

De andere reis start in Kenia, Navaishameer, Hells gate, Nakuru nat park, Serengeti, ngorongo krater en moshi naar Zanzibar. Beide reizen voornamelijk per safaritruck en slapen in tenten.

Wat zijn jullie ervaringen met deze gebieden? De eerste reis lijkt mij het meest afwisselend qua landschap, cultuur en dieren maar ook enorm vermoeiend door de afstanden.

De tweede reis is mijns inziens meer een safarireis (beestjes kijken) met een toetje in Zanzibar.

In verband met de kinderen willen we wel graag met een groepsreis waar ook (zeker) voor hen leeftijdsgenoten aanwezig zullen zijn.

Nou, ik ben benieuwd.
Groetjes en alvast bedankt.
Yvonne

Comments for Afrika met pubers?

Click here to add your own comments

Oct 29, 2012
Appels en peren...
by: Patrick

Beste Yvonne,

Wat een leuke plannen hebben jullie! Als jullie pubers ook maar een beetje avontuurlijk zijn ingesteld, zullen ze een geweldige tijd hebben. En jullie ook!

De twee reizen die je noemt zijn allebei fantastisch. Maar ook allebei heel verschillend. Het is een beetje appels met peren vergelijken.

Kenia en Tanzania zijn de safari-landen bij uitstek. Veel toeristen gaan hierheen om de grote wildparken te zien. Maar ook in de kleinere parken (zoals Naivasha) is genoeg wild te zien en beleven.

De reis in Zuidelijk Afrika is inderdaad een stuk afwisselender. Tenzij je ook Etosha aandoet, zal je hier minder wild gaan zien. Maar de diversiteit in wild (en landschap) is wel veel groter.

Succes met jullie keuze. Die zal met Koning Aap zeker goed uitpakken. Lees ook onze
pagina over Koning Aap. Of de pagina op Vakantie met Kinderen over Koning Aap Kidz.

Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to Afrika forum.