Over ons, hoe wij verslaafd zijn geraakt aan Afrika

En hoe ons dat nu wat extra inkomen verschaft

Kerst bij de oerstammen in Afrika
Kerst bij de oerstammen in Afrika

Heb je je wel eens afgevraagd of een vakantie niet meer kan bieden dan zon, zee en strand?

Zou je niet eens wat meer willen beleven, en dan eigenlijk ook wat vaker dan één keer per jaar?

Toen wij elkaar zoveel jaar geleden ontmoetten was dat precies wat ons naar Afrika bracht. En sinds die tijd, keren we er steeds naar terug.

Maar het virus (nee, niet een enge ziekte, maar het reis-virus) bleef ook buiten de vakanties kriebelen. En daar moesten we dus maar eens wat meer mee doen.

Mijn naam is Patrick van der Meer, en deze website is gebaseerd op onze ervaringen op diverse reizen die Sabine en ik, en inmiddels ook onze kinderen, naar Afrika hebben gemaakt.

Ken je het gevoel van absolute vrijheid?

Een vakantie naar Afrika is mooi. Maar wat als je continu kan genieten van de natuur, de dieren, elke dag nieuwe ervaringen opdoen?

Dat gevoel, van niets moeten, van absolute vrijheid, hebben we ervaren op onze wereldreis.

En zo’n wereldreis kunnen we iedereen aanraden, het was de mooiste ervaring van ons leven.

Maar ik weet al wa je denkt. Ik heb een hypotheek, een baan, een familie, en niet genoeg geld. Een wereldreis is nu eenmaal niet voor ons weggelegd.

Dat is precies zoals wij er ook ooit over dachten

Wij overwonnen de obstakels, kun je dat ook?

Maar naarmate we meer mensen tegenkwamen die hun droom volgden, begonnen we ons af te vragen of wij dat ook konden.

We onderzochten het benodigde budget, bekeken of we ons huis konden verhuren, spraken met onze werkgevers, enzovoorts. Uiteindelijk gaven we onszelf een jaar de tijd om te onderzoeken of het mogelijk was.

De rest is geschiedenis. We startten de voorbereidingen, en weer een jaar later waren we full-time reizigers!

We leefden in een droom

Voor de watervallen van de Blauwe Nijl in Ethiopie
Voor de watervallen van de Blauwe Nijl in Ethiopië

We reisden overland door Europa, Rusland, China, en Zuid-Oost Azië. In inderdaad, de slagroom op de taart was een paar maanden Afrika. In totaal zijn we 15 maanden onderweg geweest.

Het was in één woord geweldig. We hebben zo veel gezien en meegemaakt, het was de ervaring van ons leven. Met name dat gevoel van vrijheid moet je gewoon eens beleven.

Kan zo’n droom worden voortgezet?

Maar helaas, aan de reis kwam een einde. We keerden terug naar huis, naar vrienden, familie, en ons werk. Maar dat laatste duurde niet lang: door de verslechterde markt, waren we onze baan even later toch kwijt.

We kwamen weer hard terug in de realiteit

Maar alles kwam weer op zijn pootjes terecht, we vonden nieuwe banen, even later trouwden we en we kregen twee zoons. Huisje, boompje, beestje en we waren gelukkig, hoewel we altijd nog terug verlangden naar onze reis.

Hoe konden we onze passie doen herleven?

Met de kids op de kameel in Marokko
Met de kids op de kameel in Marokko

Voor en gedurende onze wereldreis maakten we een website om het thuisfront over onze belevenissen in te lichten. Omdat we ook wat kennis hadden van Zoekmachine Optimalisatie, scoorde die website bovendien hoog voor de zoekterm “wereldreis”, en de site trok 100 bezoekers per dag.

Niet slecht, en we probeerden met advertenties er dus ook maar wat mee te verdienen. Zonder veel resultaat echter. De website bleef vooral bestaan om onze eigen herinneringen levend te houden.

Maar plotseling, tijdens het surfen, stuitte ik op SBI, oftewel Site Build It! Een pakket wat beloofde om van je passie een succesvolle website en bedrijf te maken. Na de nodige scepsis (Yeah right, het klonk een beetje te Amerikaans) was de interesse toch gewekt.

We hadden immers een passie: reizen, en we waren ook niet onbekend met het Internet. Het leek dus een perfect match

Een nieuwe website was geboren, en nog één, en nog één

Ik besloot het eens te proberen, en ik creëerde een nieuwe website met SBI. En na wat vallen en opstaan bleek het te werken: de website begon behoorlijk veel bezoekers te trekken.

Na een tijdje besloot ook Sabine een website te beginnen, en die werd nog succesvoller!!

Eigenlijk was die van Sabine nog succesvoller dan de mijne (een Engelstalige vertaling van onze wereldreis website, een niet erg winstgevend onderwerp). En geïnspireerd op de ervaringen van beide websites, ben ik deze website Vakantie in Afrika gestart.

De verschillende websites voorzien inmiddels in een aardige extra inkomstenbron voor ons, waarmee we bijvoorbeeld onze reizen kunnen betalen.

Belangrijker is nog, dat we ons kunnen bezig houden met onze passie. Sabine heeft haar baan al opgezegd, en ik werk één dag per week aan de websites.

Kun je ook je passie naar inkomsten omzetten?

Een website bouwen is redelijk eenvoudig. Maar wij hebben geleerd dat dat nog niet voldoende is.

Om inkomsten te genereren, ja zelfs een bedrijf op te zetten, dienen een paar extra stappen genomen te worden.

Het is echter zeker te doen, mits je maar weet wat werkt en wat te doen.

Dat is nu precies wat SBI voor je kan betekenen. Het levert een stappenplan om te komen tot een succesvolle website, en zelfs een succesvol online bedrijf. Je leest hier meer over in deze Site Build It recensie.

Neem die eerste stap

Het allerbelangrijkste is die eerste stap te zetten. Heef je een passie? Wil je daar meer mee doen? Ga er dan voor!!. Als je niet schiet, kun je immers ook niet scoren.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Wij hebben die stappen genomen, en we willen je ook graag op weg helpen.