Een vakantie in Oost Afrika: Safari, en meer!!

Oost Afrika is Afrika zoals we dat kennen van TV: de grote vlaktes van de Serengeti, waar veruit de meeste foto’s en documentaires voor National Geographic en Discovery Channel worden geschoten.

Uiteraard is de grote trek van de gnoes en zebra’s van de Masai Mara naar de Serengeti daar debet aan. Evenals de nabijheid van de Ngorongoro krater, waar heel veel wilde dieren op een relatief klein oppervlak verzameld zijn.

Maar Oost Afrika is meer. Er is natuurlijk de Kilimanjaro op de grens van Kenia en Tanzania, en er zijn nog meer wildparken in Tanzania en in Kenia. Twee landen trouwens die zeer verschillend zijn. Het drukke Kenia, ten opzichte van het relaxtere Tanzania. Maar vergeet vooral ook Ethiopië en Oeganda niet als bestemming.

Kenia

Kenia is het meest toegankelijke land van Oost-Afrika. Het is het meest aangepast voor westerse toeristen, en heeft vele interessante wildparken voor de perfecte safari. Lees meer over een vakantie in Kenia

Ethiopië

Ethiopië is vooral bekend van droogte en hongersnood. Maar het zit ook bomvol historische cultuur, met als uitschieter de magnifieke rotskerken van Lalibela. Daarnaast leven er een groot aantal originele Afrikaanse stammen in de Omo Vallei. Moeilijk te bereiken, maar fantastisch om te beleven. Lees meer over een vakantie in Ethiopië.

Tanzania

Tanzania kent ook twee befaamde safariparken: de Serengeti en Ngorongoro. Maar de sfeer is hier veel relaxter dan in Kenia, zeker als je ook nog langs het eiland Zanzibar gaat. Lees meer over een vakantie in Tanzania.

Oeganda

En dan is er nog Oeganda. Vooral bezocht vanwege de mogelijkheid om op een Gorilla safari te gaan. Maar het heeft veel meer te bieden, en is in feite de perfecte Eco-bestemming. Lees meer over een vakantie in Oeganda.